Menu
Inloggen medewerkers

Leerlingen ’t Atrium geven show aan bewoners Koperhorst

3 juli 2020
De 100 leerlingen uit sportklas 2 van ’t Atrium zorgden voor een grote glimlach op vele gezichten van de bewoners van woonzorgcentrum de Koperhorst. Zij gaven een spetterende show aan hun ‘buren’.

Op vier buitenlocaties rondom het gebouw vertoonden de leerlingen hun kunstjes en trucjes. Zij werden daarvoor beloond met een flink applaus. Doel was om de oudere medemens in onze samenleving een hart onder de riem te steken in deze tijd waar zij minder of zelfs helemaal niet buiten hun woning komen.

’t Atrium verzorgt al jarenlang enkele beweeglessen voor de bewoners van de Koperhorst in één van de gymzalen van ’t Atrium. De leerlingen met het vak BSM (bewegen, sport en maatschappij) staan dan even in de schoenen van de docent en geven de les. Dat is altijd een groot feest voor jong en oud(er).  Door de huidige coronamaatregelen kunnen deze beweeglessen voorlopig niet meer doorgaan. Robin van Uhm, docent LO van ’t Atrium: “We hoeven natuurlijk niemand uit te leggen dat de eenzaamheid in deze tijd groot is geworden en dat dus iedereen wel wat vrolijks kan gebruiken. Show time!”
De leerlingen hadden als doel om een kleine glimlach op het gezicht te toveren bij minimaal één bewoner. Dat doel is ruimschoots behaald, want tot hun grote verbazing stonden er tientallen bewoners achter hun raam, of op hun balkon naar de showtjes te kijken. Ze klapten mee op de maat van de muziek en sloten elk showtje af met een daverend applaus. Eén meneer riep zelfs dat hij graag mee wilde doen met een breakdance showtje en een andere meneer kreeg een speciaal plekje, zodat hij zijn kleinzoon die toevallig meedeed beter kon zien. De trotse glimlach van deze opa sprak zorgde voor een onvergetelijk kippenvelmomentje bij menig docent.

Documenten