Menu
Inloggen medewerkers

Wie wordt geschiedenis docent van het jaar 2021!!

28 juni 2021
Wel drie docenten van de Onderwijsgroep Amersfoort dingen mee naar de titel van beste geschiedenis docent van het jaar 2021!

Voor het achtste jaar op rij kiest een vakjury, onder leiding van Noraly Beyer, journalist en presentator, de beste geschiedenisdocent van het land. De verkiezing van de geschiedenisdocent van het jaar wordt georganiseerd door het Rijksmuseum in samenwerking met het Nationaal Archief en de NTR. Er zijn 15 docenten genomineerd. Hiervan komen er wel drie van onze scholen. Cora Verheijen (Axia College), Maarten van Gils (De Amersfoortse Berg) en Wouter Meijer (Vathorst College).
De 15 docenten worden door de jury bezocht op school. Deze bezoeken leveren een shortlist op van zes docenten van wie videoportretten worden gemaakt. Uit deze shortlist komt een top 3, uit wie de jury de beste geschiedenisdocent van het jaar kiest. De winnaar wordt gekozen door een vakjury van tien vooraanstaande historici en mensen uit het onderwijsveld. Op 13 november 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt in het Rijksmuseum. De winnende docent is een jaar lang de ambassadeur van het geschiedenisonderwijs, neemt een lesvideo op, én mag met de hele klas naar het Rijksmuseum. De top 3 mag met hun leerlingen naar het Nationaal Archief in Den Haag.
We wensen de drie docenten van de Onderwijsgroep heel veel succes toe bij het vervolg van de verkiezingen!!

 

 

fotograaf: Thomas Thijssen