Menu
Inloggen medewerkers

Coming Out-day 2021

20 december 2021
Lees meer over Coming Out-day 2021 op De Amersfoortse Berg (vervolg nieuwsbrief Onderwijsgroep Amersfoort oktober 2021)

De Gender Seksuality Alliance (GSA) is bijna alle klassen rondgegaan om meer te vertellen over het bestaan van de GSA en wat ze doen. In de hal was een informatiekraampje waar leerlingen ook een sticker kregen als ze akkoord gingen met de afspraak niet meer te schelden met homo, flikker, travo et cetera. Na de grote pauze maakte de schoolleiding bekend dat er na de herfstvakantie twee genderneutrale toiletten worden geopend en de school een regenboogtrap krijgt. De appgroep van mijn GSA ontplofte; dit laatste wisten zij ook niet. Ze vonden dit uiteraard enorm tof. Voor hen voelt dit als een enorme steun. Tot slot zijn ouders via onze nieuwsbrief op de hoogte gebracht van het bestaan van de GSA, de activiteiten en websites zoals www.iedereenisanders.nl.

Ik ben heel trots op mijn school en het feit dat dit allemaal mogelijk is. Maar ook zeker op alle inzet van de leerlingen van de GSA (Gender Seksuality Alliance). De aandacht voor deze dag, het enthousiasme van mijn collega’s bij het opgeven en maken van de regenboogfoto, de vele leerlingen die de foto deelden of liketen én het realiseren van een regenboogstatement op ons terrein geeft steun aan die leerlingen die dat nodig hebben. En dat er op Coming Out-day toevallig niemand uit de kast is gekomen? Dat is niet erg. Als school zijn we er in ieder geval voor uitgekomen: Op De Berg mag iedereen zichzelf zijn.

Wouter van Schagen
Begeleider van de GSA

schw@amersfoortseberg.nl

Heb je vragen naar aanleiding van dit berichtje? Schroom niet contact op te nemen. Er is nog een hoop te winnen en verbeteren, zoals bijvoorbeeld het gebruiken van de juiste pronouns en hoe je daar mee om kan gaan. Als Amersfoortse Berg gaan we hier op Paarse Vrijdag (10 december) mee aan de slag. Benieuwd? Mail me.