Menu
Inloggen medewerkers

Zij-instroom

Werken als docent in het onderwijs is een mooi beroep met een belangrijk maatschappelijke opdracht, kennis overdragen aan de toekomstige generatie.
Als je in het onderwijs als docent werkt, moet je bevoegd zijn voor het vak waarin je lesgeeft.
Van een ‘zij-instromer’ wordt gesproken als iemand vanuit een ander beroep leraar wil worden of als bevoegd leraar in een ander vak of onderwijssector les wil geven. Als zij-instromer volg je een opleiding bij een lerarenopleiding en tegelijkertijd doe je ervaring op als betaalde docent.

Als zij-instromer kun je een belangrijke bijdrage leveren in het onderwijs daarom zoeken wij steeds vaker zij-instromers voor het invullen van vacatures.
Vanuit de overheid zijn een aantal eisen gesteld om als zij-instromer op een middelbare school voor de klas te mogen staan.
Zo worden de volgende eisen gesteld:
• Een afgeronde opleiding op hbo of wo niveau
• Beroeps- en maatschappelijke ervaring
• Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Meer informatie hierover vind je op Hoe kan ik als zij-instromer mijn bevoegdheid halen en tegelijkertijd lesgeven in het onderwijs? | Rijksoverheid.nl
Voldoe je aan deze eisen en heb je interesse om in bij de onderwijsgroep Amersfoort te komen werken hou dan onze vacatures in de gaten en solliciteer dan op de voor jou passende vacature met de vermelding dat je zij-instromer bent.