Menu
Inloggen medewerkers

Zij-instroom

Werken als docent in het onderwijs is een mooi beroep met een belangrijk maatschappelijke opdracht, kennis overdragen aan de toekomstige generatie.
Als je in het onderwijs als docent werkt, moet je bevoegd zijn voor het vak waarin je lesgeeft. Heb je interesse om in het onderwijs te werken, maar ben je nog niet bevoegd of heb je nog niet de juist bevoegdheid, kan je in aanmerking komen voor het zij-instroomtraject. Daarmee kan je met een arbeidsovereenkomst en een opleidingstraject binnen 2 jaar bevoegd worden.
Wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Stuur een email naar HR@onderwijsgroepamersfoort.nl en wij nemen contact met je op.

Van een ‘zij-instromer’ wordt gesproken als iemand vanuit een ander beroep leraar wilt worden of als bevoegd leraar in een ander vak of onderwijssector les wil geven. Een zij-instromer kan een opleiding volgen bij een lerarenopleiding en tegelijkertijd ervaring opdoen als betaalde docent.
Vanwege het lerarentekort dat ook in de regio Amersfoort steeds duidelijker merkbaar wordt, zoekt de Onderwijsgroep steeds meer zij-instromers voor het invullen van vacatures.