Menu
Inloggen medewerkers

Radiostation Vathorst College

21 december 2021
Het Vathorst College heeft een eigen radiostation!

Dit jaar staat het glazen huis van 3FM Serious request in Amersfoort. Dit heeft het Vathorst College geïnspireerd om te starten met radio Vathorst College én in de week voor kerst een eigen “glazen huis” te maken met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Mathare Girl Power Project. Het Glazen Huis in het Vathorst College is voor deze gelegenheid gebouwd als een woning zoals je deze vindt in de sloppenwijken van Nairobi. Vanuit daar worden radio-uitzendingen verzorgd, waarbij leerlingen en medewerkers in de gelegenheid worden gesteld om hun favoriete muzieknummer aan te vragen

Ons goede doel: Ontbijt voor schoolgaande kinderen uit de sloppenwijken

Mathare is een van de grootste sloppenwijken in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. De leefomstandigheden in de sloppenwijk zijn zwaar en onveilig, zeker voor tienermeisjes. Fiona en Saskia van het Vathorst College zamelen al jaren geld in om tienermeiden in deze sloppenwijk te ondersteunen. Met dat geld wordt voor deze meiden mogelijk gemaakt dat ze naar school kunnen en krijgen ze een mentor, zodat ze meer kans hebben op een goede toekomst. In de corona pandemie hebben 500 families in deze sloppenwijk het aantal banen zien verminderen en daarmee verdween het inkomen. Zonder geld kunnen ze geen eten meer kopen en ontstaat een hongersnood. Het Mathare Girl Power Project zorgt voor onder meer schoolontbijt en watertanks voor 4.000 kinderen.

Meer informatie en doneren?

Kijk hier voor de website van het Mathare project en bekijk de video. Kijk ook eens op de facebookpagina. Wil je doneren, op onze website vind je de “doneren” button.