Menu
Inloggen medewerkers

Jongerenprinsjesdag (Visma Raet)

8 november 2023

11 en 12 september is een delegatie van leerlingen van de bovenbouw (4 mavo) van het Axia-college voor de vakken Economie/maatschappijleer aan de slag gegaan met het opmaken én overhandigen van hun eigen ‘jongeren’ miljoenennota. Zoals ieder jaar wordt dit verzorgd en begeleid door zowel de collega’s van het Axia College alsmede het team van Visma Raet.

Op maandag 11 september zijn de leerlingen aanwezig geweest op het kantoor van Visma Raet. Het ochtendprogramma bestond uit voorlichting over Prinsjesdag, het kabinet en o.a. de verschillende ministerposten. In de middag zijn de leerlingen, in sub groepjes onderverdeeld over de Ministeries, uiteen gegaan om de miljoenen te verdelen. Wat was het mooi om te zien dat onze leerlingen samen met elkaar tot prachtige ideeën komen op het gebied van zorg, onderwijs en bijv. klimaat. Nu de miljoenennota was gecreëerd was het ook tijd om deze zelf te gaan overhandigen aan de minister van financiën; mw. Kaag.

Dit hebben de leerlingen dan ook gedaan op dinsdag 12 september. Met de bus vertrokken zij rond de klok van twee richting Den Haag. Eenmaal aangekomen nog even het prachtige Binnenhof bekeken alvorens zij naar het ministerie van financiën konden. Daar aangekomen is het koffertje overhandigd aan de minister die deze ook met trots heeft aangenomen.

Hierbij hadden de leerlingen de mogelijkheid om vragen te beantwoorden en te stellen aan Minister Kaag. De minister was erg enthousiast over de verdeling van de miljoenen en de goede ideeën! Een prachtig compliment!

https://www.vismaraet.nl/mvo/mvo-nieuws/jongeren-prinsjesdag-2023/