Menu
Inloggen medewerkers

Jasper Swuste nieuwe directeur Axia College per eind februari 2024

19 december 2023

Na een boeiende sollicitatieprocedure is het met veel vreugde dat ik mag aankondigen dat ik vanaf 26 februari 2024 de trotse directeur van het Axia College zal zijn! Voor mij betekent dit een uitdagende functie waarop ik me zeer verheug.  Ik kijk ernaar uit om weer met een team samen te werken voor vso-leerlingen.

Mijn naam is Jasper Swuste en ik woon momenteel in Huizen. Ik ben vader van drie kinderen: Leanne (23 jaar), Maran (21 jaar) en Janna (18 jaar), die ook in Huizen wonen. Ik ben opgegroeid in het Brabantse dorp Nuenen, waar Van Gogh een aantal van zijn schilderijen heeft gemaakt. Na mijn studies heb ik op verschillende plaatsen in het land gewoond.

Direct na mijn opleiding ben ik als leerkracht aan de slag gegaan in het cluster 4-onderwijs. Gedurende deze periode heb ik diverse rollen vervuld, waaronder die van leidinggevende en adviseur. Daarnaast heb ik ook bijgedragen aan de vormgeving van landelijk beleid. Dit altijd met als doel voor ogen: “Hoe kunnen we zorgen voor goed onderwijs voor leerlingen in het gespecialiseerd onderwijs?”

Mijn uitgangspunt is steeds geweest om te vragen: “Helpt hetgeen we doen de leerling en het team?”. Dit in plaats van te focussen op “Doen we dingen vooral omdat het zo hoort?”. Ik houd zaken graag zo eenvoudig mogelijk en denk het liefst in mogelijkheden in plaats van in problemen waarbij je vervolgens de oplossingen gaat bedenken.

De afgelopen vijf jaar heb ik gewerkt als verenigingsmanager en adviseur bij de Sectorraad GO. Hierbij heb ik voornamelijk besturen en schoolleiders ondersteund en geadviseerd op veel van de voor het Gespecialiseerd Onderwijs belangrijke thema’s. Daartoe heb ik als beleidsmedewerker het Gespecialiseerd Onderwijs vertegenwoordigd aan landelijke overlegtafels met betrokken ministeries en ketenpartners. Hoewel dit leuk en nuttig was, miste ik de werkvloer, de leerlingen, de hectiek van de dag op scholen en het gezamenlijk met een team bereiken van doelen.

Nu maak ik de overstap naar het Axia College, een geweldige kans waarbij ik mijn persoonlijke betrokkenheid bij de doelgroep en medewerkers kan combineren met mijn ervaring. Ik wil graag samenwerken aan kwalitatief hoogwaardig (speciaal) onderwijs in Amersfoort en omgeving, en daarmee ook gelijke kansen waarborgen voor alle leerlingen met speciale ondersteuningsbehoeften. Met steeds het streven naar maatwerk en individuele ondersteuning, zodat onze leerlingen de best mogelijke onderwijsontwikkeling ervaren.

Deze nieuwe functie zal uitdagend zijn, mede vanwege de aanstaande verhuizing naar een nieuw, prachtig gebouw waarin we van drie locaties naar één school zullen gaan. Ik heb er zin in  om jullie snel te ontmoeten en met elkaar te bespreken hoe we deze uitdaging gezamenlijk kunnen aangaan. De komende tijd zal ik vooral veel luisteren, observeren en willen begrijpen wat er speelt op de locaties en binnen Onderwijsgroep Amersfoort.

Ik kijk uit naar onze kennismaking en samenwerking!