Menu
Inloggen medewerkers

Tjitske Bergsma nieuwe directeur Trivium College per 1 januari 2024

19 december 2023

Per 1 januari ben ik benoemd als nieuwe directeur. Met deze benoeming volg ik mijn wens om leiding te geven aan de ontwikkeling van twee prachtige scholen die samen het Trivium College vormen. Het Trivium College kent onderwijsconcepten die dicht bij mij staan. Opgeleid als dramadocent pleit ik voor breedvormend onderwijs waarbij de ontwikkeling van leerlingen centraal staat.

Mijn hart ligt in het bijzonder bij het VMBO. Een landelijk gezien grote en diverse doelgroep die geen vanzelfsprekende kansen krijgt en in het verticale denken over onderwijs in onze maatschappij structureel ondergewaardeerd wordt. Zij verdienen het mooiste onderwijs met leraren die in hen geloven én worden gezien als professional. Hier wil ik aan bijdragen!

Tijdens mijn loopbaan heb ik met veel plezier mogen bijdragen aan het oprichten en ontwikkelen van het Vathorst College. Een prachtige school met een sterk pedagogisch klimaat. Ik werkte hier 14 jaar in verschillende rollen en schreef vervolgens samen met Rianne Neering het boek Nieuwe Onderwijsruimte, creëer eigenaarschap met onderwijs in units, leerpleinen of domeinen; een praktisch handboek voor onderwijs in units, leerpleinen of domeinen. Hierna vervolgde ik mijn loopbaan als eindverantwoordelijk leidinggevende voor de opleidingen bij stichting NIVOZ. NIVOZ wil een duurzame en menswaardige samenleving realiseren door bij te dragen aan een nieuw, fundamenteel perspectief op verbetering van het onderwijs.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten, fietsend vanuit Leusden waar ik samen met mijn man en twee kinderen woon.